Обучение на балинтови лидери

Балинтови групи- втора група

Към края на пътя…На 1-ви и 2-ри декември, в Център за хора с редки болести, София ще се проведе последния модул с теоретична част от обучението на втората група лидери на Балинтови групи.

 

 

 

Годишна конференция 2018

 

 

 

 

 

 

 

Годишната конференция 2018 „СЪУЧАСТИЕ В АНОНИМНОСТТА ИЛИ ИНДИВИДУАЛНА ОТГОВОРНОСТ“ премина при активно участие на членове и гости. Бе удоволствие да посрещнем председателите на Балинтовите организации в Румъния – Илона Горог и на Унгария – Кати Добо. Сред международните гости бе Алберт Верес, основателят на Балинтовото движение в Румъния, заедно със своята съпруга и активен Балинтов лидер Ева Верес. Всички презентации бяха посрещнати с интерес и предизвикаха дискусии. Подписан бе протокол за сътрудничество със съмишлениците ни от Румъния

Последваха участия в традиционните за Унгарското Общество Балинтови уикенди, организирани ежегодно в Ерд през юни. А в края на октомри в Румъния, сред природата на Трансилвания, се включихме в продължаващо обучение/супервизия за лидери на Балинтови групи, водено от Хайде Отен.

 

 

4-ти модул от обучението на водещи на Балинтови групи

На 14 и 15 октомври в София, ул. Парчевич 35, ще се проведе 4-ти модул от обучението на водещи на Балинтови групи. Теоретичната тема е Отношение между помагащия специалист и пациента/клиента – основни понятия. Очакваме групата да се събере в пълен състав след лятните почивки! Програмата е изпратена на личните е-пощи.

 

 

 

 

 

 

Центърът за психично здраве и превенция към ВМА създаде за медицинския персонал от всички клиники на болницата отворена Балинтова група. Повече информация може да прочетете тук

 

 

 

 

 

 

 

 

С удоволствие анонсирам старта на втората група за обучение на Балинтови лидери.
Без да се плашим от снега през зимата се събираме на 28 и 29 януари в София за първия модул.
Все още има възможност да се включите!
Гергана Форева, председател БгБО

 

 

 

Предстоящо обучение за водещи на балинтови групи. Повече информация може да прочетете тук

 

 

 

 

 

Сформиране на група

Сформираме група за обучение на Балинтови лидери. Моля желаещите да се свързжат с нас, за допълнителна информация и интервю “По долу можете да се запознаете с НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И СЕРТИФИЦИРАНЕ НА ЛИДЕРИ НА БАЛИНТОВИ ГРУПИ”

След допълнително обучение за постигане на индивидуално изискваните кредити в края на 2015 година бяха сертифицирани девет водещи на Балинтови групи.

 

 

 

Завърши горещият 7-ми модул! Предстои ваканция, оценяване и нова среща (с песен) на есен. Прекрасно лято!!!

 

 

 

 

 

 


С много въпроси и отговори, изцяло фокусирани върху групата и нейното функциониране, преминахме и шестия модул от обучението за лидери на Балинтови групи.

 

 

 

 


Заплетен бе петия модул от обучението за водещи на Балинтови групи!
Следващ модул 30 и 31 май 2015.
Но! Предстоящата ни среща с групата е за Годишния Балинтов семинар на 14 март.

 

 

 

 


Да ни е честита Новата 2015 година!
С надеждата за здраве и щастливи мигове в личния живот, продължаваме обучението за водещи на Балинтови групи.

 

 

 

 


Четвъртият модул имаше минорно начало, но тренинга активира всички. В неделя по обед приключихме с ведро настроение, определени дати за следващия модул – 24 и 25 януари 2015г., а навън слънцето ни очакваше за „свещения“ неделен следобед.

 

 

 


Премина третия модул от обучението – имаше малко дъжд, малко слънце и много преживявания около първите опити във водене на група!
Следващ модул на 15 и 16 ноември 2014г.
Обсъждайте с менторите си !

 

 


Ползотворно премина втория модул от обучението на водещи на Балинтови групи.
Напомням на участниците
• да се свързват със своите ментори,
• да се запознаят с препръчаната литература,
• да се подготвят да представят случай и за първите опити във воденето на групата.
Следващият модул бе насрочен за 27 и 28 септември 2014г. Сменяме началния час – ще започнем в събота от 10 часа, но мястото остава същото.
Допълнително ще получите подробна програма и материали по теоретичните теми.
С благодарност към всички в групата!
От сърце Ви желая – прекрасно лято!


Бих искала да споделя радостта си от започването на обучението за Балинтови лидери. На 07 и 08 юни в София формираната група от десет ентусиазирани професионалисти ползотворно премина първия модул. Ние, обучителите споделихме умората , но и удовлетворението от направената първа стъпка. Следващият модул е насрочен за 26 и 27 юли. Това е последната възможност, ако има още колебаещи да се присъедянт към нас. С благодарност към участници и обучители, Гергана Форева, председател на БгБО

  • НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И СЕРТИФИЦИРАНЕ НА ЛИДЕРИ НА БАЛИНТОВИ ГРУПИ

Насоките може да видите тук

Д-р Вивиан Праматаров обучи първите водещи на балинтови групи у нас през 2008 – 2010 г.